Monday 9 May 2011

Eurovision 2011 - O μεγάλος τελικός

Αγαπητέ μου αναγνώστη,

το μουτσάκος.μπλόγκσποτ.κομ καταγγέλει τον διεθνή σιωνισμό, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το μνημόνιο και φυσικά το ΔΝΤ για την αήθη προσπάθεια φίμωσής του (καθώς και εκατομυρίων ακόμα μπλόγκερς). Καλά να πάθω βέβαια μιας και δεν άκουσα τον Αλέξη Τσίπρα που τα λέει τόσους μήνες. Έπεσε λοιπόν το blogger.com και ως αποτέλεσμα το εξαιρετικό ποστ για το δεύτερο ημιτελικό της γιουροβίζιον (έμεινε online μια-δυο ώρες επομένως μπορώ να παινευτώ απεριόριστα)χάθηκε και ακόμα να επανέλθει.
Τιμώντας την υπόσχεσή μου όμως επανέρχομαι για να σε ενημερώσω αγαπητέ μου αναγνώστη για τον μεγάλο τελικό. Λιτά και περιεκτικά γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Να φύγει το βίντεο:

1. Φινλανδία
Ύποτονικός Φινλανδός τροβαδούρος τραγουδάει για την προστασία του περιβάλλοντος. Άγιος ο σκοπός σας αλλά μήπως να κοιτάγαμε κι εκείνη τη δόση του δανείου;

2. Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Ο Βόσνιος Γίώργος Νταλάρας, αφού συνέγραψε τον εθνικό ύμνο της Βοσνίας και εκπροσώπησε τη χώρα το 1999 επανέρχεται φέτος μ' ένα τραγούδι ύμνο στον έρωτα στην τρίτη ηλικία. Στα σχέδια του συμπεριλαμβάνεται και συνεργασία με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς καθώς και δίσκος - αφιέρωμα στα λάτιν.

3. Δανία
Οι Δανοί και φέτος επιβεβαίωνουν την αγάπη τους για κάθε τι Αγγλικό στέλνοντας ένα συγκρότημα επ'ονόματι Ένας φίλος στο Λονδίνο κι ένα τραγούδι που έχεις ακούσει κάπου αλλού αλλά δε θυμάσαι που. Επόμενο βήμα θα είναι η Δανία να εκπροσωπήσει του χρόνου το Ηνωμένο Βασίλειο.

4. Λιθουανία
Η Εβελίνα Σασένκο πρόταξε στα στήθη της στον ημιτελικό και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό. Είναι επιβεβαιωμένο στη ζωή ότι ένα καλό και ρωμαλέο στήθος κάνει θαύματα, ακόμα και στη γιουροβίζιον.

5. Ουγγαρία
Η κλώνος της Εριέττας Μουτούση τραγουδάει το πιο μπητάτο και χορευτικό κομμάτι της βραδιάς σχεδόν ακίνητη. Ακόμα κι έτσι ξεχωρίζει από τις λοιπές κουλαμάρες της βραδιάς.

6. Ιρλανδία
Οι προσευχές μου δεν εισακούστηκαν και τα διανοητικά καθυστερημένα δίδυμα που φέτος εκπροσωπούν την Ιρλανδία πέρασαν στον τελικό. Αν πάρουν και καλή θέση θα είναι το τέλος όλων μας.

7. Σουηδία
Ο εκπρόσωπος της Σουηδίας απειλεί μια γκόμενα ότι θα την βατέψει όταν γίνει δημοφιλής. Η γκόμενα δεν πείθεται εύκολα και το παλληκάρι κλίνεται από μονο του σ'ένα γυάλινο κλουβί που μετά το σπάει για να μας δείξει ότι είναι και γυμνασμένος.

8. Εσθονία
Αφού μάζεψαν τα γυαλιά που έσπασε ο Σουηδός οι Εσθονοί τραγουδάνε κάτι κουλά για κουκλοθέτρα, νεράιδες και σταχτοπούτες. Και μια μυστική δύναμη τους έχρισε και φαβορί. Μαζέψτε τις κούκλες σας, γέμισε την πίστα ο Λούκας.

9. Ελλάς
Ο Λούκας Γιώρκας υμνεί την αθάνατη ελληνική ψυχή, ο Στέρεο Μάικ δεν καταλαβαίνει κανείς τι λέει και το Watch my dance μετά από 40 χρόνια αντικαθιστά επιτέλους το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας και γίνεται το επίσημο εθνικό ζεϊμπέκικο.

10. Ρωσσία
Ωραιοπαθής ρώσσος φέρελπις στο ρόλο του μαμιά της γειτονιάς απαριθμεί τις αρετές του και την πέφτει σ'ό,τι κινείται. Μεγάλε, σε πρόλαβε ο Σουηδός.

11. Γαλλία
Με το που αρχίζει το τραγούδι - έπος της Γαλλίας νομίζεις ότι θα βγει ο Πρετεντέρης γιατί μοιάζει με το σήμα της εκπομπής του. Ευτυχώς αποφεύγεις τη ζοχάδα γιατί ο Κορσικανός τενόρος, που δεν είχε δουλειά να κάνει στην καριέρα του, αρχίζει να τραγουδάει. Είναι δικαίως φαβορί και αν είναι να κερδίσει καμιά άλλη αηδία μακάρι να επιβεβάιωσει τους μπούκις. Μόνο μην μπει σε κάνα κερατά η ιδέα να στείλουμε του χρόνου το Φραγκούλη...

12. Iταλία
Μετά από 14 χρόνια οι Ιταλοί επανέρχονται μ'ένα τραγούδι που ταιριάζει ταμάμ για διαφήμιση τράπεζας ή αυτοκινήτου. Για τη γιουροβίζιον δεν πολύ κάνει αλλά δε φταίνε τα παιδιά, με τόσες απουσίες έχασαν επαφή με το διααγωνισμό.

13. Ελβετία
Κουκλίτσα Ελβετίδα μας τραγουδάει συμπαθέστατο τραγουδάκι συνοδεία τσέλου και γιουκαλίλι. Είναι τόσο καλό που ξεχνάς ότι διαγωνίζεται στη γιουροβίζιον.

14. Ηνωμένο Βασίλειο
To ΒΒC φέτος στέλνει μια ξεχασμένη boy band μ'ενα τραγούδι που θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από καθηγητές αγγλικών ανά τον κόσμο για την εκμάθηση των βοηθητικών ρημάτων που επαναλαμβάνονται εκνευριστικά στο ρεφρέν.

15. Μολδαβία
Οι Μολδαβοί ξαναστέλνουν το ίδιο συγκρότημα που έστειλαν και το 2005 και ξανάκανουν διάφορες κουλαμάρες επί σκηνής. Τουλάχιστον κάποιος σπάει και λίγη πλάκα.

16. Γερμανία
Είπαν του τρελλού να χέσει...Η Λένα που κέρδισε πέρυσι δεν είχε κλεισμένο το πρόγραμμά της για μέσα Μαίου και είπε να ξαναπάει στη γιουροβίζιον. Κι εξακολουθεί να τραγουδάει με την ίδια εκνευριστική απροσδιόριστης πρόελευσης αγγλική προσφορά. Μια φορά μονάχα φτάνει...

17. Ρουμανία
Οι Ρουμάνοι φέτος κηρύσσουν την αλλαγή. Να μας συμπαθάτε παιδιά αλλά αλλαγή μας έταξε κι ο Αντρέας και προκοπή δεν είδαμε.

18. Αυστρία
H αυστριακή εκδοχή της Whitney Houston τραγουδάει άλλη μια μπαλάντα για τα μυστικά του έρωτα. Αν κερδίσει αυτό του χρόνου οι 40 από τις 43 συμμετοχές θα ναι μπαλάντες.

19. Αζερμπαιτζάν
Άσπρα θα φορέσω ρούχα γιορτινά όλες μου οι αγάπες έχουν γίνει μια. Κάτι νεόπλουτοι Αζέροι ντυμένοι στο λευκό που ξεχωρίζει, επαναλμβάνουν εκνευριστικά πολλές φορές πόσο τρομαγμένοι είναι από τον έρωτα. Αφού σας χαλάει ρε παιδιά...

20. Σλοβενία
Η σλοβένικη εκδοχή της Christina Aguilera, αφού πρώτα ντύθηκε στο sex shop της γειτονιάς της μας τραγουδάει παρέα με κάτι φίλες της από το τοπικό strip club για έναν γκόμενο που την παράτησε. Άλα τις S/M γούστα η Σλοβένα και δεν της φαινότανε.

21. Ισλανδία
Η συγκίνηση της βραδιάς: Τα μέλη μίας μπάντας τραγουδάνε στη θέση και εις μνήμην του αδικοχαμένου αρχιτραγουδιστή του συγκροτήματος. Αυτά είναι τα δράματα κυρίες και κύριοι.

22. Ισπανία
"Δεν μπορούνε να μου πάρουνε μακριά τις ωραίες στιγμές" τραγουδάει με τσαχπινιά η Ισπανίδα Λουθία Πέρεθ και αναφέρεται φυσικά στην οικονομική κρίση . Μπορούνε Λουθία μου, μπορούνε...

23. Ουκρανία
Μια πανέμορφη Ουκρανίδα τραγουδάει ένα αδιάφορο και βαρετό τραγούδι και για να το σώσει φέρνει μια φίλη της στη σκηνή που κανει κάτι παλαβά με την άμμο. Άδικο δεν είναι τώρα αυτό; Δηλαδή εμείς του χρόνου να φέρουμε τον Γιούρι Γκέλερ;

24. Σερβία
Μια γλυκύτατη Σερβίδα επαινεί τον γκόμενο της στις φιλενάδες της. Χαρούμενο, πολύχρωμο και ευχάριστο. Στηρίζω Σερβία - Ψηφίζω Σερβία

25. Γεωργία
Επικό ροκ από τους Γεωργιανούς που ξορκίζουν τα βάσανά τους φωνάζοντας όσο πιο δυνατά μπορούν.

Το αυτό μπορείς να κάνεις κι εσύ, αυτό ήταν κι άλλο δεν έχει. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός.
Και του χρόνου να μαστε καλά!

No comments: